You are here
Home >

Sgolba vroeger

SGOLBA staat voor Sint-Gerolf Oud-Leerlingen Basket Aalter. De club werd opgericht in 1967 door een groep oud leerlingen van het toenmalig Sint Gerolfinstituut. Bij de stichters was Gust Persyn, die zich vandaag nog steeds inzet voor de club. Reeds vlug werden successen behaald in de provinciale reeksen. Tijdens het seizoen 1970-71 werd voor het eerst gespeeld in een splinternieuwe sporthal, een luxe die menige club ons benijdde. In de jaren zeventig en tachtig werd Sgolba een vaste waarde in vierde en zelfs derde nationale, met o.a. kampioenstitels in 1979 en 1980. Eersteklassers vreesden Sgolba’s bekerreputatie en de jeugdploegen speelden mee op het allerhoogste niveau. Trouwe supporters herinneren zich ongetwijfeld de bekercampagne met spectaculaire resultaten tegen eersteklassers Fleurus en Namen. Ook de winst in de beker van België bij de jeugd is vandaag nog steeds onderwerp van nostalgische mijmeringen aan menig Aalterse toog.

Na een pauze in 1993, startte Sgolba opnieuw onder impuls van enkele oud spelers en bestuursleden. Drie titels en een tweede plaats in vier seizoenen zorgden ervoor dat Sgolba weer in 4de nationale terechtkwam. Na twee jaar zakten we terug naar 1ste provinciale. Heel wat spelers verlieten de club, maar deze keer kon Sgolba toch een ploeg op de been brengen voor de hoogste provinciale reeks. Totaal onverwacht haalden we de play-offs en gingen na verlengingen onderuit in het titeldebat tegen Haantjes Oudenaarde. Na 2003 hopten we met onze eerste ploeg Sgolba A heen en weer tussen 1ste provinciale en de landelijke reeksen. In 2017 werd Sgolba 50 jaar.

50 jaar Sgolba Aalter
50 jaar Sgolba Aalter

Sgolba vandaag

Vanaf een instapcompetitie voor de allerkleinsten tot onze senioresploegen biedt Sgolba vandaag aan meer dan 120 jongeren, verdeeld over 12 ploegen, de kans zich te bekwamen in hun geliefde sport. Dit gebeurt onder leiding van een deskundig en enthousiast team van coaches en ploegbegeleiders, gesteund door een gemotiveerde bestuurskern en tal van medewerkers. Onze A-ploeg is een vaste waarde in 1stee landelijke. Onze B-ploeg speelt nu al enkele jaren met enkel Aalterse jongens in 1ste provinciale. Daarnaast steeg onze C-ploeg dit jaar naar 3de provinciale. Onze damesploeg doet het meer dan behoorlijk in 1ste provinciale. In de jeugdreeksen zijn er liefst 8 ploegen actief.

Top
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial