Corona-update

Na kennis te hebben genomen van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, de evoluties van de huidige COVID-19 toestand en de beslissingen van de overheden op lokaal, provinciaal en regionaal niveau hebben de basketbalfederaties AWBB, Basketball Belgium en Basketbal Vlaanderen overlegd en beslist om uitsluitend in veilige omstandigheden te sporten en een coherente aanpak voor alle actoren van de Belgische basketbalgemeenschap uit te werken.

Er is beslist om tot en met zondag 30 augustus ’20 alle wedstrijden (beker- en/of competitiewedstrijden) op te schorten. Vriendschappelijke wedstrijden en tornooien zijn tijdens deze periode niet toegelaten. De competities zullen ten vroegste in het weekend van 2 – 4 oktober 2020 opstarten, zodat een redelijke voorbereidingsperiode van minimum 4 weken kan gegarandeerd worden.

Trainingen en stages zijn onderworpen aan de toestemming van de lokale autoriteiten en mits naleving van de van toepassing zijnde veiligheidsmaatregelen.

Hierbij nog de richtlijnen van de gemeente AALTER

Sportcentra

Sportpark Aalter-centrum, Sportcomplex Flabbaert en Sportcentrum Onderdaele zijn gesloten tot en met 31 augustus 2020, met uitzondering van de outdoor terreinen voor sportactiviteiten zonder publiek en voor jeugd- en sportkampen.

SGOLBA kijkt uit hoe en wanneer we onze basketbalactiviteiten terug kunnen opstarten!

Even geduld … en blijf gezond!